ثبات قیمت نفت زیر سایه تعرفه‌ها و دلار ضعیف

همزمان با تقویت تقاضای سوخت در آمریکا و کاهش ارزش دلار، فضای احتیاط ناشی از سیاست‌های تعرفه‌ای این کشور سبب شد قیمت جهانی نفت در محدوده‌ای باثبات باقی بماند.

به گزارش تجارت نفت به نقل از خبرگزاری رویترز از سنگاپور، قیمت نفت در معامله‌های روز پنجشنبه (۱۹ تیر) ثابت بود، زیرا سرمایه‌گذاران در حال سنجش تأثیر بالقوه تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، بر رشد اقتصادی جهانی بودند، در حالی که دلار ضعیف‌تر و نشانه‌هایی از تقاضای قوی بنزین در ایالات متحده از قیمت‌ها حمایت کرد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۶ صبح معامله‌های روز پنجشنبه به وقت گرینویچ با چهار سنت افزایش به ۷۰ دلار و ۲۳ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با یک سنت افت ۶۸ دلار و ۳۷ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.

شرکت‌های تحلیلی اعلام کردند که در سمت تقاضا، فضای تردید شدید سبب احتیاط بیشتر در خرید، به‌ویژه در آسیا شده و با حفظ آتش‌بس بین ایران و رژیم صهیونیستی، حق بیمه ریسک ژئوپلیتیک کاهش یافته است.

ترامپ روز چهارشنبه (۱۸ تیر) پس از مشاجره علنی با لولا داسیلوا، رئیس‌جمهوری برزیل، تهدید کرد که تعرفه تنبیهی ۵۰ درصدی برای صادرات این کشور به آمریکا اعمال می‌شود.

وی همچنین اعلام کرد که بر مس، نیمه‌رساناها و داروها تعرفه وضع می‌شود و نامه‌های تعرفه‌ای به فیلیپین، عراق، کره جنوبی، ژاپن و دیگر تأمین‌کنندگان آمریکا ارسال شده‌ است.

در همین حال، سیاست‌گذاران نگران فشارهای تورمی ناشی از این اقدام‌ها هستند، گزارش نشست بانک مرکزی آمریکا در روزهای ۱۷ و ۱۸ ژوئن (۲۷ و ۲۸ خرداد) نشان داد که تنها تعداد اندکی از مقام‌ها احتمال کاهش نرخ بهره را در ماه جاری مطرح کرده‌اند.

نرخ بهره بالاتر سبب افزایش هزینه استقراض و کاهش تقاضا برای نفت می‌شود، اما در معاملات روز پنجشنبه، دلار ضعیف‌تر آمریکا از قیمت نفت حمایت کرد.

دلار ضعیف‌تر سبب می‌شود نفت برای دارندگان دیگر ارزها ارزان‌تر شود و این موضوع می‌تواند بر تقاضای این کالای راهبردی تأثیر مثبت بگذارد.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد که در هفته گذشته، ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا افزایش یافته، در حالی‌که ذخیره‌سازی‌های بنزین و فرآورده‌های تقطیری کاهش داشته‌اند. تقاضای بنزین در آمریکا طی هفته گذشته با ۶ درصد افزایش به ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

بانک آمریکای جی‌پی مورگان اعلام کرد که میانگین پروازهای جهانی در هشت روز نخست ماه ژوئیه به ۱۰۷ هزار و ۶۰۰ پرواز رسیده است که بالاترین سطح تاریخی به شمار می‌آید.

پروازهای داخلی چین به اوج پنج‌ماهه رسیده و فعالیت‌های بندری و حمل‌ونقل نشان‌دهنده گسترش پایدار فعالیت‌های تجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی است.

بر اساس این گزارش، از ابتدای امسال تاکنون، رشد تقاضای جهانی نفت به‌طور میانگین ۹۷۰ هزار بشکه در روز بوده است که با پیش‌بینی تولید روزانه یک میلیون بشکه همخوانی دارد.

در همین حال، تردیدهایی وجود دارد که بازگرداندن روزانه ۵۴۸ هزار بشکه دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) برای ماه اوت به افزایش تولید واقعی تولید شود؛ زیرا شماری از اعضا از سهمیه‌های تعیین‌شده فراتر رفته‌اند و تعدادی دیگر مانند روسیه به‌دلیل آسیب زیرساخت‌های نفتی قادر به تحقق اهداف تولیدی خود نیستند.

بر اساس این گزارش، با تداوم تصویب لغو بخش دیگری از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای هشت عضو اوپک‌پلاس در ماه سپتامبر این روند تکمیل و افزایش تولید روزانه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای امارات هم در چارچوب سهمیه جدید این کشور محقق می‌شود.