عبدالرحمن نساج در گفتوگو با خبرنگار شانا با اشاره به گستردگی جغرافیایی عملیات شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: این شرکت هماکنون در بیش از ۱۰ استان کشور دکلهای فعال دارد و به همین دلیل ساختار منابع انسانی ما بسیار متنوع است.
وی افزود: هماکنون ۵۲۸ نفر نیروی رسمی، ۹۱ نفر قرارداد مدت معین، ۲۶۷۵ نفر قرارداد مدت موقت و ۷۸۷۳ نفر نیروی ارکان ثالث هستند، همچنین ۱۷۹۹ نفر نیز در قالب پیمانهای پروژهای در بخشهای مختلف مانند حراست، معاونت پروژهها و مدیریت سیالات مشغول کارند و مجموع این افراد به ۱۷۶۴۶ نفر میرسد.
مدیر منابع انسانی شرکت ملی حفاری ایران درباره وضع جذب نیرو در سالهای اخیر گفت: ما در سه سال گذشته سه مرحله آزمون رسمی را با همراهی شرکت ملی نفت ایران برگزار کردیم. در نخستین آزمون، ۲۸۴ نیروی رسمی در حوزههای فنی و تخصصی جذب و به ساختار ما اضافه شدند، همچنین در قالب برنامه توانمندسازی نیز ۸۹ نفر به مجموعه پیوستند.
توسعه آموزشهای مهارتی و تخصصی با رویکرد روزآمدسازی
نساج از نهایی شدن دومین آزمون استخدامی خبر داد و تصریح کرد: در آزمون دوم، ۸۶ سمت مصوب و پیشبینی شده است که بهزودی جزئیات آن از طریق راهنماها و بسترهای مجازی اطلاعرسانی میشود، همچنین برای آزمون سوم که تا افق ۱۴۰۷ برنامهریزی شده، تاکنون ۷۳۰ سمت جدید شناسایی شده که هدف آن جایگزینی نیروهای بازنشسته و پاسخ به نیازهای آینده است.
وی با تأکید بر نقش آموزش در توسعه پایدار منابع انسانی گفت: آموزش در شرکت ملی حفاری فقط به دورههای عمومی محدود نمیشود و آموزشهای تخصصی را با همکاری مدیریتها و معاونتها، بر اساس فناوریهای جدید و تجهیزات بهروز برنامهریزی میکنیم.
مدیر منابع انسانی شرکت ملی حفاری ایران از آغاز به کار کارگاه جوار آموزشگاه فنی و حرفهای شرکت خبر داد و بیان کرد: در تعامل با اداره کل فنیوحرفهای استان خوزستان و آموزش شرکت ملی نفت ایران، ابرحرفه حفاری را استانداردسازی کردیم، همچنین استانداردسازی ابرحرفه مکانیک نیز انجام شد. با انجام این اقدامها شرکت در سال ۱۴۰۳ موفق به دریافت نشان ملی مهارت شد.
نگاهی به نظام جبران خدمات؛ مطالبهای بحق
نساج تصریح کرد: شرکت ملی حفاری ایران از سال ۱۴۰۴ دورههای مهارتی را برای ارتقای شغلی کارکنان الزامی کرده و تنها در صورت دریافت گواهینامه صلاحیت حرفهای، امکان ارتقا وجود خواهد داشت،
وی به دغدغه مهم کارکنان در حوزه معیشت اشاره کرد و گفت: نظام جبران خدمات یکی از مسائل کلیدی است. نیروهای رسمی ما انتظار دارند حقوق و مزایایشان متناسب با عملکرد و سهمشان در تولید و درآمد ملی پرداخت شود. خوشبختانه با حمایت مدیریت ارشد وزارت نفت، اقدامهایی برای ترمیم حقوق انجام شده، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.
مدیر منابع انسانی شرکت ملی حفاری ایران افزود: در خصوص نیروهای غیررسمی هم چالشهای جدی وجود دارد و انتظار میرود یک بسته واحد با رویکرد عدالت و بهرهوری طراحی شود تا بهرهوری شرکت و رضایت کارکنان افزایش یابد.
نساج با تأکید بر اینکه خدمت به بیش از ۱۷ هزار نیروی انسانی و خانوادههای آنان، افتخاری بزرگ است، گفت: در منابع انسانی وظیفه داریم در سه حوزه تأمین، نگهداشت و توسعه نیروی انسانی، بهصورت حرفهای و علمی عمل کنیم. خوشبختانه مسیر رو به رشد بوده و آیندهای روشن برای منابع انسانی صنعت حفاری ایران ترسیم شده است.