گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد

لغو ۵۵۰ هزار بشکه‌ دیگر از کاهش عرضه اوپک‌پلاس در سپتامبر

گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد هشت عضو اوپک‌پلاس در سپتامبر روزانه ۵۵۰ هزار بشکه دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را به بازارهای جهانی باز می‌گردانند.

به گزارش تجارت نفت به نقل از خبرگزاری رویترز، در پی توافق اخیر هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) برای بازگرداندن روزانه ۵۴۸ هزار بشکه‌ دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود در ماه اوت، بانک آمریکایی گلدمن ساکس روز یکشنبه (۱۵ تیرماه) پیش‌بینی کرد که این اعضا در ماه سپتامبر هم با بازگرداندن روزانه ۵۵۰ هزار بشکه‌ دیگر از کاهش تولید داوطلبانه اضافه خود به بازار روند لغو کاهش عرضه داوطلبانه را تسریع می‌کنند.

این پیش‌بینی در حالی مطرح می‌شود که هشت عضو اوپک‌پلاس در نخستین نشست خود پس از نوسان‌های قیمتی ناشی از حمله‌های اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، تصمیم به تسریع عرضه گرفت.

گلدمن ساکس در یادداشتی نوشت: تصمیم روز شنبه هشت عضو اوپک‌پلاس برای تسریع در لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه، اعتماد ما را نسبت به ادامه روند بازگشت به تعادل بلندمدت‌تر افزایش می‌ده، روندی که از تابستان گذشته آغاز شده و بر عادی‌سازی ظرفیت مازاد، حفظ انسجام داخلی و تنظیم راهبردی عرضه نفت شیل آمریکا متمرکز است.

این بانک آمریکایی پیش‌بینی کرد که تولید روزانه نفت هشت عضو اوپک‌پلاس از مارس تا سپتامبر یک میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد به مجموع ۳۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز می‌رسد.

عربستان سعودی با سهمی بیش از ۶۰ درصد، نقش اصلی را در این افزایش تولید ایفا خواهد کرد.

گلدمن ساکس پیش‌بینی خود از قیمت نفت خام برنت را برای سه‌ماه چهارم سال ۲۰۲۵، ۵۹ دلار و برای سال ۲۰۲۶، ۵۶ دلار برای هر بشکه حفظ کرده است. این بانک به عواملی مانند کاهش عرضه در روسیه و محدود شدن ظرفیت مازاد به‌عنوان عوامل حمایتی از قیمت‌های بلندمدت اشاره کرده است.

در بخش تقاضا، گلدمن ساکس انتظار دارد مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ روزانه ۶۰۰ هزار بشکه و در سال ۲۰۲۶ روزانه یک میلیون بشکه افزایش یابد. این رشد تقاضا بیشتر ناشی از مصرف بالای چین، انعطاف‌پذیری اقتصاد جهانی و کاهش ارزش دلار آمریکا خواهد بود.

با این حال، این بانک هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، ریسک‌های نزولی ناشی از احتمال لغو دور دوم کاهش تولید اوپک‌پلاس و افزایش احتمال رکود اقتصادی در آمریکا می‌تواند بر بازار تأثیرگذار باشد.