به گزارش تجارت نفت به نقل از خبرگزاری رویترز از لندن، قیمت نفت در معاملههای روز پنجشنبه (۲۶ تیر) بهدلیل نشانههایی از کاهش تنشهای تجاری، دادههای اقتصادی قویتر از حد انتظار از مصرفکنندگان بزرگ نفت جهان و تجدید خطرها در خاورمیانه، افزایش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۸ و ۵۶ دقیقه روز پنجشنبه با ۱۷ سنت یا حدود ۰.۳ درصد افزایش، به ۶۸ دلار و ۶۷ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا نیز با ۳۱ سنت یا ۰.۵ درصد افزایش، ۶۶ دلار و ۶۹ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
افزایش قیمت نفت پس از کاهش ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکهای ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۱۱ ژوئیه رخ داد؛ کاهشی که سطح ذخایر تجاری این کشور را به ۴۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسانده و آن را حدود ۸ درصد پایینتر از میانگین پنجساله در این بازه زمانی قرار داده است.
در مقابل، ذخیرهسازیهای بنزین با افزایش ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه و ذخیرهسازیهای گازوئیل با افزایش ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه، رشدی قابلتوجه داشتهاند؛ موضوعی که نگرانیهایی را درباره تضعیف تقاضا در فصل سفرهای تابستانی ایجاد کرده است.
در همین حال، حملههای پهپادی به میدانهای نفتی در اقیلم کردستان عراق، تولید روزانه نفت خام را تا ۱۵۰ هزار بشکه کاهش داده است؛ زیرا آسیب به زیرساختها منجر به تعطیلیهای متعدد شده است.
همزمان، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، اعلام کرده است که نامههایی مبنی بر اطلاع کشورهای کوچکتر از نرخ تعرفههای جدید آمریکا بهزودی منتشر میشود.
وی همچنین ابراز خوشبینی کرده است که توافقهایی با اروپا و چین در زمینه مبارزه با مواد مخدر غیرقانونی و تجارت حاصل شود؛ موضوعی که به آرام شدن فضای سرمایهگذاری کمک کرده است.
لحن ملایمتر ترامپ در قبال چین و پیشنهاد تعرفههای پایینتر برای کشورهای کوچکتر، بهعنوان تحول مثبت در چشمانداز تجارت جهانی تلقی شده است. دادههای اقتصادی بهتر از حد انتظار چین و افزایش فعالیت پالایشگاههای دولتی این کشور نیز از عوامل حمایتکننده قیمت نفت بودهاند.
ظرفیت روزانه پالایش نفت خام چین در ماه ژوئن با افزایش ۸.۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته میلادی، به ۱۵ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه و بالاترین سطح از سپتامبر ۲۰۲۳ رسید.
افزایش مقدار بهرهگیری از ظرفیت پالایش پالایشگاههای دولتی چین پس از پایان تعمیرات دورهای و بهبود حاشیه سود، عامل اصلی این رشد بوده است. مقدار بهرهگیری از ظرفیت پالایشی پالایشگاههای دولتی در پایان ماه ژوئن به حدود ۸۰ درصد رسید، در حالیکه پالایشگاههای مستقل همچنان با ارقامی پایینتر فعالیت میکنند.